Kuivattua lihaa valkosipulilla, suolainen, aromikas ja pehmeä - erittäin herkullista
2023/01/06

Jotkut ihmiset eivät pidä kuivatun lihan mausta, mutta oikealla ruoanlaittotavalla se voi saada aivan omanlaisen makunsa. Valkosipuliversot ja kuivattu liha wokataan yhdessä, ja ruoanlaitto on hyvin yksinkertaista. Kun liha on kypsennetty oikein, se on pehmeää, suolaista ja herkullista - sitä ei voi syödä tarpeeksi.

Tämä on etukäteen kypsennettyä kuivattua lihaa, joka on leikattu ohuiksi viipaleiksi. Kuivattu liha on raakaa ja se on kypsennettävä täysin ennen ruoanlaittoa. Kypsennysprosessissa se pehmenee ja imee nestettä, mikä auttaa tasoittamaan lihan suolaisuutta. Valkosipuliversot on pestävä ja leikattava paloiksi. Lisäksi valmistele valkosipulinkynsiä, inkivääriä ja kevätsipulia hienonnettuna.

Lisää kattilaan vettä ja lisää kylmä kuivattu liha. Lisää hieman riisiviiniä poistamaan epämiellyttävää hajua. Keitä miedolla lämmöllä 2 minuuttia, jotta ylimääräinen rasva poistuu lihasta. Tällä tavoin liha ei ole rasvainen syödessä. Nosta kypsennetty liha pois vedestä ja huuhtele se puhtaalla vedellä.

Kun kaikki ainekset ovat valmiina, aloita ruoanlaitto. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kuumaan öljyyn hienonnettu kevätsipuli, inkivääri ja valkosipuli. Paista, kunnes ne tuoksuvat hyviltä. Lisää sitten pilkotut valkosipuliversot ja jatka paistamista 1 minuutin ajan, kunnes versot ovat hieman pehmenneet. Kaada hieman vettä kattilan reunoille.

Lisää 2 grammaa tummaa soijakastiketta, 3 grammaa osterikastiketta, 1 gramma kanaliemijauhetta ja 2 grammaa suolaa. Sekoita hyvin, jotta mausteet imeytyvät valkosipuliversoihin. Lisää sitten kuivattu liha ja paista kovalla lämmöllä muutaman kerran sekoittaen, kunnes liha saa paistopinnan ja aromin. Kun liha on paistettu kunnolla, voit ottaa sen pois pannulta ja laittaa lautaselle.

AD
Artigo