Öljyssä haudutettuja jättikatkarapuja, kullankeltaista ja kirkasta
2023/04/06

Öljyssä haudutetut isot katkaravut ovat Lu-keittiön klassinen herkku. Ruoka on kauniin punertavan värinen, maukas ja hieman makea. Katkaravut ovat pehmeitä, öljyisiä ja miellyttävän suussa sulavia. Kuumina syötäessä kuoriminen on helppoa, ja pehmeä, vaalea katkaravunliha on täyteläisen herkullista. Kultaiset ja öljyiset katkaraputuohet ovat herkullisia, ja jokainen suupala jättää jälkimakua.

Valmistusohjeet:

Puhdista ensin katkaravut. Leikkaa sakset avulla ravun viikset ja piikit. Leikkaa sitten ravun selkäosa auki ja poista suoli. Tällä tavoin ravun selkäosa pääsee maustumaan paremmin. Huuhtele katkaravut puhtaalla vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois.

Kuumenna pannu ja lisää öljyä. Voit lisätä hieman enemmän öljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää joukkoon inkivääri ja paista sitä hetki.

Lisää valutetut katkaravut pannulle ja paista niitä kunnes ne muuttuvat kullankeltaisiksi.

Paista katkarapuja, kunnes ne saavat kullanruskean värin ja kastike muuttuu punaiseksi. Lisää valmistetut kastikeaineet pannulle ja sekoita hyvin. Peitä pannu kannella ja anna katkarapujen hautua noin 1-2 minuuttia, jotta maut imeytyvät paremmin. (Kastike: soijakastike, tumma soijakastike, riisiviini, sokeri, höyrytetty kala- ja soijakastike, suola, sokeri sekoitetaan hyvin ja maistetaan suolaisuus).

Viimeistele ruoka hienonnetulla kevätsipulilla ja poista pannu liedeltä.

AD
Artigo