Kumina-perunasiivut, vielä herkullisempia kuin grillattu liha
2023/05/30

Jos olet kyllästynyt paistettuihin perunasuikaleisiin, voit kokeilla cumin-maustettuja perunasiivuja. Muutamalla yksinkertaisella vaiheella saat herkullisia ja ruskistettuja perunoita, jotka ovat jopa parempia kuin suuret liha-annokset.

Kuori ja leikkaa 2 perunaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne veteen liottumaan. Leikkaa vihreä ja punainen chili paloiksi ja valmista hieman valkosipulilastuja. Pilko myös sopiva määrä korianteria. Valmista pieni kulho, jossa on ruokalusikallinen chilijauhetta, kaksi ruokalusikallista kuminajauhetta ja ripaus seesaminsiemeniä.

Kaada vesi pois perunasiivujen päältä. Kääri perunasiivut maissitärkkelykseen, jotta ne eivät roisku öljyä paistettaessa ja jotta ne tulevat rapeiksi ja pehmeiksi.

Paista perunasiivuja: Kuumenna öljy kattilassa. Öljyn tulisi olla noin 40% kuumaa, jolloin se on rauhallista eikä savua. Aseta perunasiivut yksi kerrallaan kattilaan ja paista matalalla lämmöllä hitaasti. Kun perunasiivut saavat muodon, käytä lusikkaa kääntämään niitä tasaisesti, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Paista noin 3 minuuttia, kunnes perunasiivut ovat rapeita ja kullanruskeita. Kaada pois ja valuta ylimääräinen öljy.

Kuumenna toinen annos öljyä kattilassa. Kun öljy on kuumaa, lisää vihreät ja punaiset chilit sekä valkosipulilastut. Lisää ruokalusikallinen doubanjiang-tahnaa ja paista, kunnes siitä tulee punaista öljyä. Lisää 5 grammaa osterikastiketta ja 5 grammaa soijakastiketta lisäämään makua. Lisää hieman vettä ja sekoita mausteet tasaisesti. Lisää paistetut perunasiivut kattilaan ja kääntele nopeasti, jotta ne saavat väriä. Lisää valmistettu jauheseos ja sekoita hyvin. Siirrä valmiit cumin-perunasiivut tarjoiluvadille. Nyt herkulliset ja mausteiset cumin-perunasiivut ovat valmiita nautittavaksi.

AD
Artigo