Lotosjuurikas ja kyljykset haudutettuna, kevyttä ja herkullista
2023/05/26

Rib-stewed lotus root, kuningasruokaa, jossa ribit muuttuvat mureiksi ja lootusjuuri pehmeäksi ja tahmeaksi. Keitto on täyteläinen ja makuhermoja hivelevä, ja se sopii täydellisesti riisin kanssa. Tässä on resepti:

Leikkaa lootusjuuri keskeltä kahtia ja jaa se neljään osaan. Leikkaa sitten jokainen osa suuriksi timantinmuotoisiksi paloiksi. Laita palat veteen odottamaan. Viipaloi kevätsipulit ja inkivääri.

Lisää kattilaan vettä ja kiehauta se. Lisää ribit ja keitä korkealla lämmöllä. Kuori pinnalle nousevat epäpuhtaudet pois. Kiehauta ribit kypsiksi ja nosta ne sitten kattilasta sivuun.

Samassa kattilassa lisää vettä ja kiehauta se. Lisää lootusjuuri ja keitä sitä osittain kypsäksi. Siirrä sitten lootusjuuri kulhoon kylmään veteen ja anna sen liota.

Puhtaaseen kattilaan lisää 15 grammaa salaattiöljyä ja kuumenna se korkealla lämmöllä 70%:iin maksimilämpötilasta. Lisää 15 grammaa viipaloitua kevätsipulia, 15 grammaa inkivääriä ja 3 laakerinlehteä kattilaan ja paista, kunnes ne tuoksuvat. Lisää keitetyt ribit ja paista hetki.

Lisää kattilaan 20 grammaa ruoanlaittoviiniä, 2000 grammaa vettä, 10 grammaa suolaa, 15 grammaa kanaliemijauhetta, 10 grammaa mononatriumglutamaattia ja 5 grammaa sokeria. Kiehauta seos korkealla lämmöllä. Peitä kattila, laske lämpö keskilämmölle ja hauduta 15 minuuttia.

Lisää lopuksi lootusjuuri ja pienennä lämpöä. Hauduta 10 minuuttia ja lisää sitten goji-marjat. Tarjoile lämpimänä.

AD
Artigo