Selleri paistettuna maustetofun kanssa, raikasta ja tyydyttää mielitekoja
2021/10/06

Selleri paistettuna maustetofulla on erittäin yleinen kotiruoka, joka esiintyy usein juhlapöydässä. Se on varmasti monien ystävien maistama herkullinen ruokalaji. Rapea ja pehmeä selleri yhdessä tuoksuvan maustetofun kanssa on raikas ja tyydyttävä, sopien hyvin niin juomien kuin ruokienkin seuraksi. Tässä on resepti:

Pese ja leikkaa nippu selleriä paloiksi, noin kaksi unssia hienoksi viipaleiksi leikattua maustetofua, puolikas purjosipuli viipaloituna, muutama valkosipulinkynsi viipaleiksi leikattuna, poista punaisen chilin kanta ja leikkaa se vinoviipaleiksi. Laita purjo, valkosipuli ja chili samaan astiaan ja lisää muutama kuivattu punainen chili.

Laita kattilaan vettä ja lisää suolaa maun mukaan sekä kasviöljyä kiillon lisäämiseksi. Kun vesi kiehuu, lisää maustetofu ja sitten selleri, keitä noin 30 sekuntia, valuta sitten vesi.

Kuumenna paistinpannu, lisää ruokaöljyä ja lisää purjoa, valkosipulia ja chiliä, paista kunnes ne tuoksuvat. Lisää sitten selleri ja maustetofu, sekoita nopeasti ja lisää mausteet: suolaa, kanaliemijauhetta, pippuria, osterikastiketta sopiva määrä, kaada reilu viisi grammaa hienoa soijakastiketta pannun reunoilta, sekoita tasaisesti.

Jatka kuumalla lämmöllä nopeaa sekoittamista minuutin ajan, kunnes kaikki mausteet ovat sulaneet. Sammuta sitten liesi ja laita ruoka tarjoiluastiaan.

AD
Artigo