Hienonnettua lihaa oliivien ja vihreiden papujen kanssa, rapeaa ja sopii hyvin riisin kanssa
2023/02/07

Tänään esittelemme lihamurulla maustettua oliivipapuherkkua. Oliivipavut ovat yleinen vihannes ruokapöydässä, ja yhdistettynä lihamuruun ne ovat erittäin ruokahalua herättäviä.

Ota nippu oliivipapuja ja leikkaa ne noin sentin pituisiksi paloiksi. Valmistele kevätsipulin valkoinen osa ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Leikkaa neljä valkosipulinkynttä hienoksi silpuksi. Valmistele kaksi pientä punaista chiliä ja leikkaa ne chiliympyröiksi. Ota pieni pala porsaanlihaa, leikkaa se ensin paloiksi ja sitten lihamuruksi. Laita lihamuru kulhoon odottamaan.

Lisää kasviöljyä kuumalle pannulle. Kun öljy on noin 50-prosenttisesti kuumaa (hieman savua nousee), lisää valmistetut oliivipavut ja paista niitä noin 10 sekuntia, sitten nosta ne pois pannulta (pavut muuttuvat harmaansinisestä vihreäksi).

Jätä pannulle hieman öljyä ja lisää siihen hienonnettu lihamuru. Paista lihamuru muruiksi ja lisää sitten hieman osterikastiketta jatkamaan paistamista. Lisää sitten kevätsipuli, valkosipuli ja chili ja paista niitä hetken aikaa. Siirrä pannu pois liedeltä, lisää joukkoon riisiviini ja lisää oliivipavut paistamista varten.

Lisää kaksi ruokalusikallista oliivisilppua, suolaa, kanaliemijauhetta, sokeria, mausteseosta ja mustapippuria. Jatka paistamista. Lisää paistamisen aikana hieman vaaleaa soijakastiketta ja sitten tärkkelysvesiä. Paista kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Kun kastike on paksuuntunut, pirskota hieman seesamiöljyä päälle ja siirrä ruoka tarjoilulautaselle.

AD
Artigo