Tuoreiden sienten ja kiinankaalin keitto, keitto on raikas ja maukas
2022/12/07

Tänään jaan kanssanne perheen suosikkireseptin tuoreista sienistä ja kaalista valmistettuun keittoon. Ainekset ovat edullisia, valmistus on yksinkertaista ja säästät aikaa - muutamassa minuutissa valmistuu herkullinen keitto, joka tekee olon virkistyneeksi.

Valmistele ainekset:
Ota kourallinen rouskut, poista niistä juuret, ja leikkaa ne neljään osaan. Pese ne huolellisesti yhdessä muutamien siitakesienten kanssa, josta olet myös poistanut juuret. Leikkaa kaalinlehdet suikaleiksi ja laita ne kulhoon. Leikkaa pieni pala kevätsipulia viipaleiksi. Raasta pieni pala inkivääriä hienoksi.

Aloita valmistus:
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää 2 grammaa suolaa ja hieman kasviöljyä. Kaada kiehuva vesi nopeasti rouskujen päälle ja keitä niitä 1 minuutin ajan. Nosta sienet pois vedestä ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Kuumenna pannu ja lisää öljyä. Kun öljy on kuumaa, lisää kevätsipuli ja inkivääri, paista kunnes ne tuoksuvat hyviltä. Lisää sitten rouskut ja sekoita muutaman kerran. Lisää sopiva määrä kirkasta vettä ja mausta keitto suolalla (2 grammaa) ja kanaliemijauheella (2 grammaa). Keitä keskilämmöllä, kunnes keitto kiehuu, ja lisää sitten siitakesienet. Peitä kattila kannella ja keitä noin 3 minuuttia. Lisää sitten kaalinlehdet ja keitä niitä, kunnes ne ovat juuri kypsiä. Viimeistele keitto ripauksella seesamiöljyä ja kaada se tarjoilulautaselle.

AD
Artigo